Konfirmander på udflugt

Onsdag den 13. juni var konfirmanderne fra Buerup, Sæby-Hallenslev og Reerslev på den årlige konfirmandudflugt.

 

Det blev en vellykket tur. Første stop var Københavns Domkirke. Det var den samme guide som sidste år. Hun har selv 3 teenagebørn, så hun er god til at have med den aldersgruppe at gøre. Hun fortæller om Thorvaldsens Kristus-figur og om døbefonten, der er formet som en muslingeskal og bæres af en engel. Det var den, der måtte flyttes til side ved Marys og Frederiks bryllup for at få plads til Marys lange slæb. Det er også en oplevelse at se ruinerne af den gamle kirke fra 1300-tallet og resterne af de fine gamle gravsten. Men højdepunktet for konfirmanderne er at komme op i tårnet og kigge ud over de mange spir og tage. Der er en fantastisk udsigt.

 
Madpakkerne blev spist ved Langelinje, og næste stop var Mindelunden i Ryvangen, hvor størstedelen af de henrettede modstandsfolk ligger begravet. På det tidspunkt var enkelte af konfirmanderne ved at være trætte. De var parate til at tage direkte i Tivoli. Men det var sådan en fin guide i Mindelunden. Han var en virkelig god fortæller. Han kunne så mange historier om modstandskampen. Han havde kendt flere af modstandsfolkene, og han kunne bl.a. vise, hvor ”Flammen” og ”Citronen” lå begravet. Det gjorde indtryk på flokken. Der blev hurtigt stille, mens han fortalte.

 
Sidste stop var Tivoli. Vejret var heldigvis med os. Vi slap for regnvejr. Der var solskin det meste af tiden, og konfirmanderne fik nogle dejlige timer på egen hånd.
Turen blev overstået uden uheld, og vi glæder os allerede til næste år.

Tove Styhm / 13.06.2012

Fotos: Jens Andersen

webmaster@tissoepastorat.dk

© www.kirkecom.dk