Den første adventsweekend blev en festlig oplevelse i Buerup

 

Lørdag var der først familiegudstjeneste i Buerup kirke.
Det nystartede børnekor sang smukt for os under ledelse af Maj-Britt, og bagefter var der krybbespil. Børn og voksne dramatiserede i fællesskab den kendte historie om barnet, der blev født i stalden i Bethlehem julenat – og der manglede bestemt ikke noget. Der var både engle og hyrder med rensdyr – en krovært, der ikke havde plads i herberget og de hellige to konger med de tre gaver til barnet i krybben. Til sidst sang vi ”Et barn er født i Bethlehem” og ”På loftet sidder nissen”.

krybbespil-kollage

sdr

Bagefter gik vi ned til forsamlingshuset, hvor Menighedsrådet og Beboerforeningen i fællesskab bød på glögg og æbleskiver, og hvor der var mulighed for at binde adventskranse og lave juledekorationer. Her blev kirkens flotte adventskrans bundet, og da der næste dag, 1. søndag i advent var festgudstjeneste i kirken, bar det nyvalgte menighedsråd kransen ind i procession.

1-s-i-advent-2016-2

Det var ikke helt let at få den tunge adventskrans båret ind, men det lykkedes og selv om kransen måske hang lidt skævt, blev det et godt billede på samarbejde.
Mens kransen blev båret ind, sang Seniorkoret utroligt smukt om netop adventskransen. Til sidst tændte en lang præstearm det første lys, og så var det nye kirkeår i gang. Undervejs i gudstjenesten sang Seniorkoret igen for os og til sidst blev ”Skyerne gråner” sunget som vekselsang mellem kor og menighed.
En meget smuk start på det nye kirkeår i Buerup sogn og i Tissø pastorat.

1-s-i-advent-2016Fotos: Elisabeth  Andersen og Mogens B. Hagen

webmaster@tissoepastorat.dk

© www.kirkecom.dk